Hotell Amsterdam

Boka ditt hotell i Amsterdam online

Hitta hotell i Amsterdam

Ta hjälp av HotellAmsterdam för att hitta det bästa boendet när du semestrar i Amsterdam

Boka hotell i Amsterdam

Det är enkelt och tryggt att boka hotell på Hotellamsterdam.nu

Ha en trevlig semester i Amsterdam!


Bra länkar

Hotell London

Guide om Holland
Sevärdheter i Amsterdam

Amsterdam har många mycket vackra sevärdheter och här kan du läsa om vilka byggnader, museum, minnesmärken och statyer man bör hinna med att se under semestern. Staden är mycket stor och det gäller att man valt ut några riktigt vackra sevärdheter när man reser till Amsterdam. Det finns mycket att se och det är bra att ha en ungefärlig plan för vad man vill uppleva.

Amsterdam ligger nära Atlanten och havet gör sig tillkänna överallt i staden. Man kan riktigt känna havslukten när man går omkring på stadens gator.

De stora sevärdheterna i Amsterdam är:

Kanaler och vattendrag
van Gogh-muséet
Museum Amsterkring
Museum Van Loon
Rijksmuseum
Amsterdams Historisch Museum
Begijnhof
Oude Kerk
Anne Frank Huis
Damtorget

Kanaler och vattendrag

Nederländerna är faktiskt världens plattaste land och hälften av all mark är egentligen sjöbotten som torrlagts. För att kunna torrlägga så mycket mark har man varit tvungen att gräva mängder av diken och kanaler. Amsterdam har hela 75 kilometer kanaler och här finns tusentalet små och stora broar. Det är väldigt spännande att vandra omkring i staden och följa alla kanaler. Man kan också gärna välja att följa med en turbåt och på det viset utforska kanalerna.

Van Gogh-muséet

Det var Vincent van Goghs bror Theo som samlade denna enorma skatt av van Goghs verk och den består av mer än tvåhundra av Vincents målningar. Här finns också många teckningar av den store konstnären. Det är en stor upplevelse att få vandra här och följa Vincent van Goghs utveckling under åren.

Museum Amsterkring

Under slutet av 1500-talet gjorde de kalvinistiska norra delarna av Nederländerna revolt mot Habsburgsregenterna som var katoliker. Kalvinisterna tog sedemera makten och Amsterdam blev den protestantiska huvudstaden i en ny republik. Detta var ett svårt slag för katolikerna i Amsterdam, men de fick ändå möjlighet att fortsätta utöva sin religion om än i det tysta. Ett exempel på en lönnkyrka där katolikerna var trygga är Ons'Lieve Heer op Solder i Museum Amsterkrings övre plan.

Museum Van Loon

En familj i Amsterdam som varit mycket inflytelserika är Van Loon. De var med och bildade ostindiska kompaniet och byggnaden Museum van Loon har tillhört denna mäktiga släkt. Under 1970-talet fick allmänheten möjlighet att besöka byggnaden. Här kan man se hur inflytelserika familjer levde under 1700-talet.

Rijksmuseum

Nederländernas nationalmuseum ligger i Amsterdam och här finns närmare sju miljoner konstverk. Muséet grundades redan år 1808 av Ludvig Napoleon och det låg från början i slottet vid Dam. Senare fick en arkitekt vid namn Cuypers i uppdrag att rita ett nytt museum och år 1885 invigdes den nya byggnaden i Vondelpark. Muséets tak är uppfört i nygotisk stil och fasaden har rika utsmyckningar. Parken kring byggnaden är trevlig att vandra i. Denna park ligger lite undangömd och här finns mängder av statyer att titta på.

I muséet finns mängder av världskänd konst. Muséet är uppdelat i avdelningar för nederländskt måleri, europeiskt måleri och asiatisk konst. I den nederländska avdelningen kan man bland annat se den fantastiska "Nattvakten" av Rembrandt. Här hänger också Van Goghs självporträtt. I den eurpeiska delen kan man se verk av stora mästare som till exempel Veronese och Goya.

Amsterdams Historisch Museum

Amsterdams historiska museum har en mycket stor samling av arkeolosika fynd. Här finns också mängder av gamla kartor, skulpturer och målningar. I detta museum finns originalet av den mycket kända målningen av en obduktion av Rembrandts. Tavlan heter Dr Jan Deijmans anatomilektion. Här ser man doktor Deijman obducera ett lik omgiven av åtta andra läkare.

Begijnhof

Begijnhof grundades år 1346 för katolska kvinnor som levde i en sorts klosterliknande gemenskap. Dessa kvinnor kallades Beginer och så sent som 1971 dog den sista av dessa kvinnor. Inget finns egentligen kvar av de ursprungliga byggnaderna men här finns ett spännande trähus från 1400-talet och en mycket vacker kyrka.

Oude Kerk

Amsterdams äldsta monument är Oude Kerk och denna församlingskyrka uppfördes på en plats där det tidigare fanns en liten träkyrka. Oude Kerk ligger i hjärtat av Red light district som är ett kvarter som är känt för sin omfattande prostitution. Denna mäktiga gotiska basilika är vigd åt Amsterdams skyddshelgon S:t Nikolaus.

Anne Frank Huis

En stor sevärdhet i Amsterdam är det hus där den unga flicka Anne Frank levde. Alla känner väl till Anne Franks dagbok och många har också läst den. Det är en gripande berättelse av en ung flickas sista tid i livet. När tyskarna bestämt sig för att gripa de judar som fanns i Amsterdam gömde sig familjerna Frank och van Pels i en del av Otto Franks hus på Prinsengrach. De lyckades hålla sig gömda i hela 25 månader, men till sist blev de angivna och infångade av tyskarna. Anne var blott 15 år då hon avlivades i det ökända koncentrationslägret Bergen-Belsen.

Damtorget

Amsterdams hjärta och centrala punkt är Damtorget. Invånarna i Amsterdam kallar denna plats för Dam. Här finns många spännande byggnader och höjdpunkten är nog Nieuwe Kerk och Koninklijke Paleis. Här ser man också en mer än tjugo meter hög obelisk som rests till minnet av de nederländare som fick sätta livet till under andra


Copyright © Hotell Rom
Kontakt