Hotell Amsterdam

Boka ditt hotell i Amsterdam online

Hitta hotell i Amsterdam

Ta hjälp av HotellAmsterdam för att hitta det bästa boendet när du semestrar i Amsterdam

Boka hotell i Amsterdam

Det är enkelt och tryggt att boka hotell på Hotellamsterdam.nu

Ha en trevlig semester i Amsterdam!


Bra länkar

Hotell London

Guide om Holland
Nöjen i Amsterdam

I Amsterdam finns många intressanta attraktioner. Staden är känd för sina många nöjen. Det finns en uppsjö av restauranger och nattklubbar.

Det finns också många ställen som erbjuder dans eller disco för den som är intresserad av att röra på kroppen.

Festivaler och evenemang

Det finns en hel del stora festivaler i Amsterdam som kan vara trevliga att deltaga i. Här anordnas bland annat Nationalmuseernas helg, Koniginnedag, Beveijdingsdag, Hollandsfestivalen, Bloemen Corso, Grachtenfestival och Sinterklaasparaden.

Under mitten av april firas Nationalmuseerenas helg och under denna helg har man möjlighet att gå in gratis på de flesta museer i Amsterdam. Koniginnedag firas när drottningen fyller år den 29 april och då är det verkligen fest i Amsterdam. Holländarna går man ur huse och det är fyrverkerier och musik på gatorna.

Andra populära festivaler är Beveijdingsdag då man firar den dag man blev befriade ur tyskarnas belägring under andra världskriget. Hollandsfestivalen är en stor teater- och musikfestival. Bloemen Corsp är en stor blomsterfestival och Grachtenfestival innebär att det spelas klassisk musik av inbjudna internationella storheter på många ställen i Amsterdam.

Julen i Amsterdam inleds med att St Nikolaus, som är den holländska tomten, kommer med båt till Sint Nicolaaskerk och delar ut godis till alla förväntansfulla barn.

Teater, film, musik och dans

Inför det nya årtusendet uppfördes i Amsterdam ett stort konserthus på en halvö som kallas IJ. Muziekgebouw aan't IJ är en uppseendeväckande anläggning och här finns också en restaurang och ett café. Ett annat konserthus i Amsterdam som är mycket känt är Concertgebouw. Här kan man se stora kända musiker och dirigenter framträda.

Om man är intresserad av lite lättare underhållning kan man besöka Boom Chicago. Här framförs satiriska föreställning i humorns tecken. Man kan också besöka en byggnad vid namn Carré. Detta hus var från början en cirkus och hit kommer fortfarande cirkusar. På programmet finns också baletter, trolleri och andra konserter.

De mest kända teatrarna i Amsterdam är Het Muziektheater och Stadsschouwburg. Den nederländska nationaloperan håller till i Het Muziektheater och på Stadsschouwburg kan man bevista den årliga dansfestivalen som kallas Julidans.
Copyright © Hotell Rom
Kontakt